به گزارش راهبرد معاصر جزئیات ممنوعیت تردد شبانه در شهرهای نارنجی اعلام شد. تهران پس از اجرای محدودیت های کرونایی سنگین و اعمال جریمه به وضعیت نارنجی نزدیک شد. از شنبه 15 آذر در تهران محدودیت شهر های نارجی اعمال می شود.
جزئیات ممنوعیت تردد شبانه در شهرهای نارنجی
سخنگوی ستاد ملی مقابله سه شنبه شب در یک برنامه زنده تلویزیونی با تقدیر از مردم برای رعایت دستورالعملها و شیوه نامههای بهداشتی افزود: از یکم آذر ماه ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز کرونا اعلام شد و امروز فقط ۶۴ شهر قرمز داریم، ۲۷۸ شهر نارنجی هستند و ۱۰۶ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
وی ادامه داد: در شهرهایی که تغییر وضعیت دادهاند، از شنبه محدودیتها با توجه به وضعیت جدیدشان اعمال خواهد شد.
رییسی گفت: در شهرهای نارنجی گروههای شغلی ۳ و ۴ ممنوعیت فعالیت دارند و مراکز تجمعی و مشاغل شامل پاساژهای سرپوشیده، تالارهای پذیرایی و برخی اماکن فرهنگی و مذهبی تعطیل هستند و بقیه مشاغل باز هستند، همچنین حداکثر تا یک دوم کارکنان در محل کار حاضر خواهند شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: در شهرهای قرمز و نارنجی محدودیت تردد بین شهری وجود دارد و پیشنهاد شده است که ممنوعیت تردد شبانه که پیش از این در شهرهای قرمز اعمال میشد در شهرهای نارنجی هم اعمال شود و این پیشنهاد در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی خواهد شد.
روز گذشته در جلسه کمیتههای تخصصی ستاد ملی کرونا گزارش وضعیت شهرها داده شد و بر اساس آخرین اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا ۶۴ شهر قرمز داریم و ۲۷۸ شهر نارنجی هستند و ۱۰۶ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و شهرهایی که تغییر وضعیت داده اند، از شنبه محدودیتها با توجه به وضعیت جدیدشان اعمال خواهد شد.
در طرح جامع مدیریت بیماری کرونا شهرها به سه دسته تقسیم بندی میشوند، بر این اساس در شهرهای زرد به ازای هرصد هزار نفر روزانه ۴ بیمار با تست مثبت کرونا، در شهرهای نارنجی روزانه ۶ بیمار مثبت کرونا به ازای هر صدهزار نفر و در شهرهای قرمز به ازای هرصد هزار نفر ۱۰ بیمار مثبت کرونایی بستری میشوند.
بنابر اعلام ستاد ملی کرونا از صبح شنبه شهر تهران در وضعیت نارنجی کرونایی خواهد بود و بر این اساس گروه دوم مشاغل و اصناف میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند البته در استان تهران شهر پیشوا همچنان از نظر وضعیت کرونا قرمز است و محدودیتهای کرونایی شامل مشاغل گروهه ای ۲ ، سه و چهار در شهر پیشوا خواهد شد.
یکی از محدودیتهای اعمال شده در شهرهای قرمز از جمله تهران در ۲ هفته گذشته منع آمد و شد از ساعت ۲۱ بود و جریمه ۲۰۰ هزار تومانی برای خودروهای متخلف در نظر گرفته شده بود تا از دورهمی جلوگیری شود؛ بنابر اعلام وزارت بهداشت دورهمیهای خانوادگی نقش زیادی در ابتلا به کرونا در ایران دارد و از این رو در شهرهای قرمز ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح اعمال میشود.
شهرستانهای اهر، بناب، شبستر، عجبشیر، میانه، مرند در استان آذربایجانشرقی؛ شهرستانهای اشنویه، خوی، سلماس و نقده در آذربایحانغربی؛ شهرستانهای شهرضا، گلپایگان، مبارکه در استان اصفهان؛ شهرستان نظرآباد در استان البرز؛ شهرستانهای قائنات، تربت حیدریه، کاشمر و گناباد در استان خراسان رضوی؛ شهرستانهای دامغان، شاهرود و گرمسار در استان سمنان؛ شهرستانهای کامیاران و مریوان در استان کردستان؛ شهرستانهای رفسنجان و زرند در استان کرمان؛ شهرستانهای جوانرود، سرپل ذهاب و کنگاور در استان کرمانشاه؛ شهرستانهای خمین و دلیجان در استان مرکزی؛ شهرستانهای اسدآباد، کبودرآهنگ و بهار در استان همدان، ابرکوه، خاتم، مهریز و میبد در استان یزد و بهشهر در استان مازندران و تهران در استان تهران شهرستانهایی هستند که وضعیت هشدارشان از قرمز به نارنجی تغییر در هفته آینده تغییر پیدا می کند و فقط فعالیت گروه شغلی ۳ و ۴ شامل محدودیت در این شهرها خواهد بود.
البته تغییرات حاصل محدودیتهای از اول آذر ماه نیست و مربوط به محدودیتهای قبلی، افزایش مراقبتها و... است و خوشبختانه در حال حاضر مردم ۹۰ درصد دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکنند.
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از طرح پیشنهاد منع آمد و شد شبانه در شهرهای نارنجی در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد.
رئیسی گفت: این پیشنهاد در جلسه روز شنبه مطرح و بررسی خواهد شد و در صورت تایید در شهری مانند تهران که از شنبه وضعیت نارنجی دارد ممنوعیت تردد شبانه ادامه خواهد داشت.
همچنین در شهرهای نارنجی بنابر اعلام سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا فعالیت گروههای ۳ و ۴ شغلی و مراکز تجمعی مانند پاساژهای سربسته و برخی اماکن فرهنگی و مذهبی ممنوع است.
فهرست مشاغل گروه ۳: مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای، زبانسراها، آموزشگاهها و کتابخانهها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزهها و باغ موزهها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری در گروههای شغلی سه قرار دارند.
فهرست مشاغل گروه ۴: همایشها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانهروزی، باشگاههای ورزشی مربوط به ورزشهای پربرخورد، از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافهها، چایخانهها و قهوهخانهها با عرضه مواد دخانی، باغ وحشها، شهربازیها و مراکز تفریحی آبی در گروههای شغلی چهار قرار دارند.
در شهرهای نارنجی آموزشها در دانشگاهها و مدارس به صورت مجازی برگزاری می شوند و تنها برخی دانشگاهها با مجوز از ستاد ملی مقابله با کرونا و با تایید وزارت علوم میتوانند با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برخی کلاسها را به صورت حضوری برگزار کنند.
در تمام وضعیتهای سه گانه شرایط هشدار، مأموریتهای اداری غیرضرور لغو میشود و دستگاههای اجرایی موظف هستند از اعزام کارکنان خود به مأموریتهای اداری غیرضرور خودداری کنند. مأموریتهای ضروری و اجتناب ناپذیر در وضعیتهای زرد، نارنجی و قرمز با تأیید بالاترین مقام مجاز در سطح استان و مأموریتهای ضروری در سطح ملی صرفا با تأیید مقام مجاز در سطح ملی قابل انجام است.
ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاههای مرتبط با مأموریتهای اساسی و مدیریت شهری میتوانند با تشخیص بالاترین مقام مسئول (در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا ۱/۳ (یک سوم) کارکنان خود اقدام کنند و در سایر ادارات شهر ارائه خدمات با حضور ۵۰ درصد کارکنان انجام خواهد شد.
برگزاری جلسات اداری با رعایت دستورالعملها و الزامات ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله شرایط محل جلسه و فضای مورد نیاز برای هر یک از شرکت کنندگان و با رعایت محدودیتهای قابل انجام بوده و تعداد شرکت کنندگان جلسات در وضعیت نارنجی حداکثر ۲۰ نفرخواهد بود.